Warme maaltijden

De warme maaltijd is de belangrijkste maaltijd van de dag. Heel wat kindjes gebruiken deze maaltijd op school.

Wij trachten dan ook in samenwerking met een traiteur een evenwichtige maaltijd aan te bieden.

Goed leren eten op school kan het eetgedrag en de gezondheid op latere leeftijd bepalen.

De voeding tijdens de jeugdjaren speelt niet alleen een belangrijke rol in het ontstaan en eventueel voorkomen van zogenaamde welvaartsziekten, maar het bepaalt ook heel vaak de eetgewoonten op volwassen leeftijd.

Jong geleerd is immers oud gedaan. In de kleuterschool optimaliseren wij de begeleiding om zo 'de tafelmanieren' bij te brengen.

We werken samen met Agape. Het is een centrale keuken voor het onderwijs en kinderdagverblijven. Zij produceren maaltijden in koude lijn, dit heeft als voordeel dat de vitaminen en mineralen optimaal behouden blijven.

De strikte normen op vlak van keuze van producten alsook de bereiding en hygiëne die gehanteerd worden voor dit procedé garanderen niet alleen de versheid van de maaltijden, maar zorgen er ook voor dat de voedingswaarde en de smaakeigenschappen optimaal bewaard blijven. De maaltijden worden nadien vervoerd naar de scholen, waar ze worden bewaard in koelkasten en "geregenereerd" (verwarmd) in een specifieke oven.

Een maaltijd van Agape bestaat steeds uit soep, een hoofdgerecht en een dessert.

U zal merken in het maandmenu dat er zeer gevarieerde maaltijden aangeboden worden.  U kan het menu terugvinden in Smartschool.

De leerlingen krijgen elke maand een bestelstrookje mee naar huis.
Hierop kruist u aan op welke dagen uw zoon/dochter warm of soep blijft eten op school.

Prijzen tickets:

• Middagmalen kleuters: € 4,10
  • Middagmalen lagere: € 4,60
  • Soep: € 0,75

Aandacht voor het milieu

We hebben ons eigen KWAF-project (koek - water - afvalvrij - fruit)

In de voormiddag brengen de kinderen fruit mee (graag hapklaar voor de kleuters). In de namiddag mogen de leerlingen een droge koek meebrengen in een koekendoosje want wij zijn een afvalvrije school. Alle leerlingen krijgen gratis gekoeld water aangeboden. Wie eigen boterhammen meebrengt, doet dit in een brooddoos, zonder folie of aluminiumpapier.

Zo houden we de afvalberg kleiner en is de wereld over 50 jaar nog mooi groen.